Kennismakingreis Lourdes: 7 t/m 12 februari

Kennismakingsreis naar Lourdes

Peildatum voor genoeg belangstelling is 15 januari 2023

Ieder jaar komen de bedevaartorganisaties uit heel de wereld samen om zich voor te bereiden op het nieuwe bedevaart seizoen. Dit gebeurt altijd rond de eerste verschijning van Maria aan Bernadette Soubirous op 11 februari (1858). Naast de leiding van bedevaartorganisaties worden rond deze datum ook bedevaarten georganiseerd. Ook vanuit Nederland zullen pelgrims naar Lourdes reizen om daar het feest van de eerste verschijning te vieren.

Ikzelf had al gepland om dan naar Lourdes te gaan, maar ben door Christoffelreizen gevraagd om beschikbaar te zijn als pastor voor de Nederlandse pelgrims die deelnemen aan de kennismakingsreis. Ik zal zelf met de auto naar Lourdes reizen terwijl de pelgrims met de nachtbus zullen worden vervoerd. Misschien roept dat bij degenen die overwegen mee te gaan wat vragen op. Ik kan u echter verzekeren dat er heel goede ervaring is opgedaan met deze nachtbus. Zo gaan de bewoners van het zorgcentrum Sutfene jaarlijks met deze bus. En ze willen niet meer anders. De bussen zijn ook uitermate geschikt voor pelgrims die slecht ter been zijn en voor rolstoelers. In Lourdes zullen we ook als pelgrimsgroep onze eigen viering hebben en natuurlijk een rondleiding door het heiligdom organiseren en de plaatsen in de stad bezoeken waar Bernadette heeft geleefd.

Voor meer informatie over deze bedevaart kunt u contact opnemen via de mail: info@christoffelreizen.nl, of u kijkt op de website: www.christoffelreizen.nl

Maar u kunt ook bellen: 073-2034144

Pastoor Ton Huitink