H. Andreas Steenwijkerwold

Adres: Gelderingen 79, 8341 PV Steenwijkerwold
Voorzitter: Marianne vd Linden, 06-52033053
Gegevens: Locatieraad, Contacten, Coordinatie, Begrafeniscoordinator

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kerksteenwijkerwold.jpg


Koffiedrinken na de viering op zaterdag 7 januari om 19.00 uur

Zaterdag 7 januari is er om 19.00 uur een WoCoviering met voorganger J. Bosch en met het Ceciliakoor. Na deze viering is er ook gelegenheid tot koffiedrinken.


Familieviering 1e kerstdag 10.00 uur!

Kerst is voor iedereen en daarom vieren we het samen met jong en oud! Kinderen tot 12 jaar zijn welkom om tijdens de viering mee te gaan naar de pastorie. De grotere kinderen (4 t/m 12 jaar) mogen daar samen het kerstverhaal voorbereiden waarbij ze zich mogen verkleden en ieder een kleine rol mag voorbereiden. In de pastorie zullen de kinderen ook samen een kerstlied oefenen en iets kleins knutselen passend binnen het thema ‘samen vieren we kerst’. De allerkleinsten tot 4 jaar mogen ook mee naar de pastorie waar zij hun creche zullen hebben. Tijdens de viering mogen de kinderen even terug naar de kerk en zullen ze samen met Marianne van der Linden het kerstverhaal vertellen.

Aanmelden vooraf is fijn en kan bij Lydia Brommer: lydiadevries85@hotmal.com

Werkgroep Familieviering


Blijf op de hoogte via e-mail

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het doorgaan van vieringen? Geef een e-mailadres door aan onze coördinator Herman Damhuis. Heb je geen e-mailadres? Dan kun je ook je telefoonnummer doorgeven aan Herman (0626396178). 


Historie

In Steenwijkerwold waren veel mensen na 1581 overgegaan tot de nieuwe leer, maar de familie Croeve, die op ’t slot woonde, was katholiek gebleven. Ook gaf de familie Croeve onderdak aan rondtrekkende priesters, die hier in het geheim kerkdiensten hielden in de z.g. schuilkerken. Toen in 1592 de Spanjaarden uit Steenwijk waren verjaagd, vluchtten veel katholieken uit Steenwijk naar Steenwijkerwold. Zo werd de hoeve van de familie Croeve een centrum voor het katholieke geloof op het Wold. In 1691 was de slothoeve al omgebouwd tot pastorie en kerkgebouw. In 1830 werd een nieuwe kerk in gebruik genomen, die in 1913 vervangen werd door de huidige kerk. Het is een late neogotische kerk met dakruiter. Lees meer.