H. Andreas Steenwijkerwold

Adres: Gelderingen 79, 8341 PV Steenwijkerwold
Voorzitter: Marianne vd Linden, 06-52033053
Gegevens: Locatieraad, Contacten, Coordinatie, Begrafeniscoordinator

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kerksteenwijkerwold.jpg


Koffiedrinken na de viering op zondag 3 september om 10.00 uur

Tijdens de zomervakantie is er het 1e weekend van de maand geen koffiedrinken. Op zondag 3 september bent u weer van harte welkom om na de viering van 10.00 uur weer een kopje koffie of thee te drinken in de pastorie.


Familieviering op zondag 17 september om 10.00 uur!

Tijdens de familievieringen worden gezinnen op een hele toegankelijke manier betrokken bij een bepaald thema (zoals bijvoorbeeld ‘Liefde is’). Kinderen tot 12 jaar zijn welkom om tijdens de viering mee te gaan naar de pastorie om te knutselen, te luisteren of te zingen. De grotere kinderen zijn van harte welkom om te helpen met de viering zelf. Door bijvoorbeeld een stukje tekst te lezen. 

Aanmelden vooraf is fijn en kan bij Lydia Brommer: lydiadevries85@hotmal.com

Werkgroep Familieviering


Blijf op de hoogte via e-mail

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het doorgaan van vieringen? Geef een e-mailadres door aan onze coördinator Herman Damhuis. Heb je geen e-mailadres? Dan kun je ook je telefoonnummer doorgeven aan Herman (0626396178). 


Historie

In Steenwijkerwold waren veel mensen na 1581 overgegaan tot de nieuwe leer, maar de familie Croeve, die op ’t slot woonde, was katholiek gebleven. Ook gaf de familie Croeve onderdak aan rondtrekkende priesters, die hier in het geheim kerkdiensten hielden in de z.g. schuilkerken. Toen in 1592 de Spanjaarden uit Steenwijk waren verjaagd, vluchtten veel katholieken uit Steenwijk naar Steenwijkerwold. Zo werd de hoeve van de familie Croeve een centrum voor het katholieke geloof op het Wold. In 1691 was de slothoeve al omgebouwd tot pastorie en kerkgebouw. In 1830 werd een nieuwe kerk in gebruik genomen, die in 1913 vervangen werd door de huidige kerk. Het is een late neogotische kerk met dakruiter. Lees meer.