H. Andreas Steenwijkerwold

Adres: Gelderingen 79, 8341 PV Steenwijkerwold
Voorzitter: Marianne vd Linden, 06-52033053
Gegevens: Locatieraad, Contacten, Coordinatie, Begrafeniscoordinator

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kerksteenwijkerwold.jpg


Vieringen gaan vanaf 17 januari weer door!

Vanuit het IDB hebben we bericht gekregen dat de vieringen vanaf 17 januari weer doorgaan. Dat is natuurlijk erg mooi! Dat betekent dat de eerste viering in onze kerk de viering op woensdag 19 januari om 10.00 uur is. Daarna is de volgende weekendviering op zondag 23 januari om 10.00 uur. Vieringen na 17.00 uur gaan nog even niet door. Wij hebben de eerste weken nog geen viering op de zaterdagavond (pas op zaterdagavond 5 maart), dus dat geldt nog even niet voor ons. Hopelijk zijn tegen die tijd alle vieringen weer mogelijk.

Willen jullie aan zoveel mogelijk mensen laten weten dat de vieringen weer doorgaan?

 

 

Veel bezoekers ‘Open kerk’

Eerste kerstdag was er van 10.00 tot 12.00 uur ‘Open kerk’. Iedereen kon langs komen om te kijken naar de mooie kerststal, te luisteren naar kerstmuziek en om een kaarsje aan te steken. We zijn blij dat we zoveel mensen mochten begroeten. Ondanks de leegte van het niet echt vieren van kerst in de kerk, voelde dit goed. Iedereen kreeg van de locatieraad een kerstkaart met een warme groet en een prachtige kaars, om het licht van Jezus door te geven aan een ander.


Blijf op de hoogte via e-mail

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het doorgaan van vieringen? Geef een e-mailadres door aan onze coördinator Herman Damhuis. Heb je geen e-mailadres? Dan kun je ook je telefoonnummer doorgeven aan Herman (0626396178). 


Historie

In Steenwijkerwold waren veel mensen na 1581 overgegaan tot de nieuwe leer, maar de familie Croeve, die op ‘t slot woonde, was katholiek gebleven. Ook gaf de familie Croeve onderdak aan rondtrekkende priesters, die hier in het geheim kerkdiensten hielden in de z.g. schuilkerken. Toen in 1592 de Spanjaarden uit Steenwijk waren verjaagd, vluchtten veel katholieken uit Steenwijk naar Steenwijkerwold. Zo werd de hoeve van de familie Croeve een centrum voor het katholieke geloof op het Wold. In 1691 was de slothoeve al omgebouwd tot pastorie en kerkgebouw. In 1830 werd een nieuwe kerk in gebruik genomen, die in 1913 vervangen werd door de huidige kerk. Het is een late neogotische kerk met dakruiter. Lees meer.